вівторок, 10 липня 2012 р.

Шойбле попереджає суддів про "відхилення"

Конституційний суд цілий день розглядав справу ЕСМ та фіскального пакту. Вольфґанґ Шойбле захищав наміри Федерального уряду. З самого початку він попередив про серйозні наслідки. 

© REUTERS
Міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле (Християнсько-демократичний союз) напередодні порадив конституційному суду не ухвалювати довготривалий механізм Стабілізаційного фонду (ESM) та фіскальний пакт. "Чітке зрушення могло зумовити значну нестабільність ринків у Єврозоні", - попередив Шойбе на усному судовому розгляді численних конституційних скарг проти ряду заходів, які Бундестаґ та Бундесрат ухвалили два тижні тому з більшістю у 2/3 голосів. Витрати на повторне фінансування зростатимуть, сказав керівник відділу у Карлсруе, можуть знову виникнути спекуляції щодо виходу окремих земель з валютного союзу. Тоді з'явиться небезпека "економічних відхилень", як три роки тому під час кризи.

Суд розглядатиме ходатайства щодо тимчасової заборони президентського підпису під міжнародно-правовим договором, які поступили від звичайних громадян, економістів, правників та політиків, до вівторка. Серед позивачів - лівосторонній депутат парламенту від Християнсько-соціального союзу Петер Гаувайлер; крім того, організація "Більше демократії", підтримувана незалежними виборцями, вже зібрала більше 23 тис. підписів.

Джерело : Frankfurter Allgemeine Zeitung

Немає коментарів:

Дописати коментар